Projektbruger

1. Hvad er byggeprojekt.dk 7. Seneste uploadede filer 13. Logfiler
2. Opbygning af byggeprojekt.dk 8. Inviter bruger til projektet 14. Notifikationer
3. Download 9. Mapperettigheder for grupper 15. Mine projekter
4. Upload 10. Min profil 16. Avanceret søgning
5. Send filer til printudbyder 11. Login og password 17. Vis mappestruktur
6. Metadata og filversionering 12. Glemt password 18. Guide adgang mobile enheder

<  Tilbage til alle hjælpeartikler

1. Hvad er byggeprojekt.dk ?

Byggeprojekt.dk er en internetbaseret projektweb til udveksling af byggeinformationer- og dokumentation lige fra udbud til aflevering.

Med byggeprojekt.dk bliver alle informationer samlet på et sted. Dermed sikres hurtig og nem adgang til alle tegninger og øvrige projektdokumenter på tværs af faggrupper.

Fordelene ved brug af byggeprojekt.dk som projektbruger

• Nem og hurtig adgang til projekter og alle tegninger samt øvrige projektdokumenter i alle byggeriets faser
  • Kvalitetssikring - der arbejdes altid med nyeste tegningsversion
  • E-mail notifikation til brugerne ved upload af nye registrerede filer.
  • Professionel print af tegninger og dokumenter kan bestilles direkte via byggeprojekt.dk til printleverandør.
  • Registrering af dine handlinger i hændelseslog

Hvad kræver det?

Det eneste det kræver, er en internetopkobling. Det sikrer, at man altid kan opdateres med de seneste projektinformationer – selv når man er på farten.

2. Opbygning af byggeprojekt.dk - Projektbruger

Hovedmenu findes yderst til venstre: Min profil, Hændelseslog, Notifikationer, Nyheder, Mine projekter og ESPD Service.

Projekterne er opbygget som almindelig filsystem, med en mappestruktur til venstre samt fil overblikket i højre side af skærmbilledet.

Mappestruktur (pil ►angiver at der er undermapper)

Mappestrukturen er genkendelig, idet den er bygget op som i Microsoft Windows stifinder.

Den sorte pil [] til venstre for mappen angiver, at der er underliggende mapper. Ved klik på pilen, folder underliggende mapper sig ud.

Med et enkelt klik på den sorte pil ud for hovedmappen folder hele mappen sig sammen igen.

Vælg mappe og indholdet af denne fremgår i vinduet højre side, hvor filerne findes.

attention bygge

Brug højre-klik menu i mapper og filer *

Brug højre-klik for genvej til menuer for projektnavn, mappestruktur og filområdet.

Følgende kommandoer er tilgængelige i højre-klik menu ved klik på projektnavnet:

1. Download
2. Send projekt til print
3. Vis mappestruktur
4. Søg pr. dato

Følgende kommandoer er tilgængelige i højre-klik menu ved klik på mappen:

1. Download
2. Send mappen til print
3. Søg pr. dato
4. Mappe egenskaber

Følgende kommandoer er tilgængelige i højre-klik menu ved klik på filer:

1. Download
2. Send valgte filer til print
3. Del valgte filer
4. Opdater
5. Vis ikoner
6. Åbn i 3D Viewer
7. Vis filhistorik

* Højre-klik på mac/Apple:

Apples mus har ikke knapper, som de fleste mus til Windows. Tryk på "ctrl" og museknappen samtidigt, med mindre du har en Mighty Mouse. På nyere bærbare kan du højre-klikke ved at trykke på touchpadden med 2 fingre samtidig med, at du trykker på knappen. Alternativt kan man holde museknappen nede i et stykke tid, hvorefter højreklik menuen bliver vist.

3. Download

Du kan enten vælge at downloade hele mappestrukturen eller at downloade/åbne enkelte filer direkte fra systemet. Download kommandoen pakker alle filer som én ZIP fil.

Download af hele mappestruktur

Bemærk: Hvis du vælger at downloade en enkelt mappe, downloades også underliggende mapper

1. Klik på den mappe eller projekt, du ønsker at downloade
2. Højreklik på musen
3. Vælg Download i menuen
4. I Download opsætning navngives filen efter eget valg
5. Vælg Download. Filerne downloades nu til en ZIP fil.
6. Vælg Gem i filoverførselsvinduet (eller Åbn hvis du bare vil se filen)
7. Vælg i din stifinder, hvor filen skal gemmes
8. Klik Gem
9. Når filen er downloadet kan ZIP filen udpakkes.

Download af flere filer fra samme mappe

1. Klik på den mappe, du ønsker at downloade fra
2. Udvælg de filer, du ønsker at downloade
3. Ved valg af flere filer, hold CTRL-tasten og udvælg
4. Ved valg af alle filer, marker med musen på første fil, hold SHIFT-tasten nede
5. Vælg Download Bygge Download i værktøjslinjen eller højre-klik og vælg download
6. I Download opsætning navngives filen efter eget valg
7. Vælg Download. Filerne downloades nu til en ZIP fil.
8. Vælg Gem i filoverførselsvinduet (eller Åbn hvis du bare vil se filen)
9. Vælg i din stifinder, hvor filen skal gemmes
10. Klik Gem
11. Når filen er downloadet kan ZIP filen udpakkes.

Download/åben af enkelte filer

1. Klik på den mappe, du ønsker at downloade fra
2. Udvælg den fil, du ønsker at downloade (højre-klik og vælg download eller dobbelt klik på filen) Filen åbnes.
3. Alternativt kan du vælge Download Bygge Download ikonet i værktøjslinjen
4. Vælg om du ønsker at åbne filen eller gemme den

4. Upload

Du kan enten vælge at uploade en hel mappestruktur inklusiv filer, flere filer eller en enkelt fil.

Vælg hvilken type upload, der ønskes, men det anbefales at bruge upload af flere filer i højreklik menuen.

Upload af flere filer

1. Vælg mappen, du ønsker at uploade i
2. Højre klik og genvejsmenu fremkommer
3. Vælg Upload flere filer i menuen
4. Vælg at trække filerne over i vinduet eller klik på Gennemse filer og find og marker ønskede  fil(er)
5. Vælg Åbn og Valgte filer fremgår nu i upload modulet.
6. Vælg Upload. (VIGTIGT. Afbryd ikke upload processen, men vent venligst til systemet er 100 % færdig )
7. Herefter fremkommer Metadata* redigerings vindue. Indtast korrekte metadata til de enkelte filer. De indtastede metadata fremgår som filens egenskaber i filområdet.
8. Hvis der skal uploades flere filer i andre mapper, kan man i metadata vinduet klikke på "Tilføj flere filer til denne upload" for på den måde at minimere udsendelse af notifikationer.
9. Vælg OK for at registrere indtastede data til systemet

*Metadata (data om data) fremgår i filens egenskaber: Ved indtastning af metadata er det muligt at kopiere øverste linie ned til øvrige dokumenter. (vælg fx. revisions datoen og kopier ned ved brug af pilen i bunden af kolonnen.

Beskrivelse: [manuel indtastning]
Revisionsnr.
:[manuel indtastning]
Revisionsdato:
[manuel indtastning]
Format:
 [manuel indtastning]
Målestok:
 [manuel indtastning]

Brugerdefineret metadata kan tilføjes. Spørg administrator på projektet.

Med særlige rettigheder kan Metadata endvidere tilgås ved brug af filområdets højre-klik menu. Marker ønskede filer og vælg Rediger metadata

5. Send filer til printudbyder

Du kan enten vælge at sende hele projektet, mappen eller at enkelte filer til print. Send til print Send2Print bygge og printleverandøren får direkte besked om printjobbet.

Hvilken type printbestilling der ønskes er individuel. Følg nedenstående og send printordre.

Send hele projektets mappestruktur eller mappe til printudbyder

Bemærk: Hvis du vælger at sende en enkelt mappe til print, så sendes også underliggende mapper

1. Klik på projekt eller mappe, du ønsker at sende til printudbyder
2. Højre-klik på musen
3. Vælg send projekt/mappen til print i menuen
4. Udfyld områderne i formular, faktura stiles til og faktura fremsendes til
5. Angiv sagsnavn, nummer og vælg dato for modtagelsen
6. Skriv eventuelle bemærkninger, eksempelvis; afhentes, sendes til flere modtagere, leveres med bud etc.
7. Vælg antal print
8. Klik OK

Send flere filer fra samme projekt til print

1. Klik på den mappe, du ønsker at sende filer til print fra
2. Udvælg de filer, du ønsker at sende til printudbyder
3. Ved valg af flere filer, hold CTRL-tasten nede og udvælg
4. Ved valg af alle filer, marker med musen på første fil, hold SHIFT-tasten nede
5. Vælg Send2Print bygge i værktøjslinjen eller højre-klik og vælg send filer til print
6. Vælg "Tilføj flere filer til dette printjob" i bunden af vinduet for at vælge flere filer fra andre mapper
6. Udfyld områderne i formular, og faktura fremsendes til
7. Angiv sagsnavn, nummer og vælg dato for modtagelsen
8. Skriv eventuelle bemærkninger, eksempelvis: afhentes d.d., sendes til flere modtagere, leveres med bud etc.
9. Vælg antal print
10. Klik OK

Printudbyderen laver ordren og leverer som aftalt.

Ikonet PrintJob bygge viser arkiv over tidligere printjobs

6. Metadata og filversionering old-versions bygge

Under filens egenskaber og metadata kan andre versioner af den valgte fil vælges. Ved valg af en tidligere filversion end den gældende ændres filens ikon sig til dette  . Efter at have valgt en tidligere filversion kan denne åbnes, downloades eller sendes til print. Det er muligt at vælge flere forskellige filversioner på flere filer samtidigt.

Tab bygge Metadata

Følgende metadata (data om data) fremgår i filens egenskaber:

Filnavn: [automatisk genereret]
Emne:
 [manuel indtastning]
Nuværende version:
 [automatisk genereret]
Format:
 [manuel indtastning]
Målestok:
 [manuel indtastning]
Projekt:
 [automatisk genereret]
Revisionsnr.
:[manuel indtastning]
Revisionsdato:
[manuel indtastning]
Upload dato:
 [automatisk genereret]
Størrelse:
 [automatisk genereret]

Metadata kan endvidere tilgås ved brug af filområdets højre-klik menu. Marker ønskede filer og vælg Rediger metadata

old-versions bygge Filversionering ved upload af filer

Byggeprojekt.dk´s versionsstyring af filarkivet tillader en fil at eksistere i flere versioner på samme tid. Der er således en form for revisions kontrol. Filversioneringen er det grundlæggende og bærende princip i byggeprojekt.dk´s dokumenthåndtering.

At filer versioneres betyder at nye udgaver af en fil, fx en bygningstegnings revision, overskriver de tidligere udgaver af samme fil. De tidligere versioner vil således stadig være tilgængelige, men den umiddelbart tilgængelige filversion vil altid være den seneste og gældende uploadede filversion på projektet. Seneste uploadede filer kan altid ses i filområdet ved klik på projektet navn.

Vigtigt! Vær særlig opmærksom på at filen har samme filnavn som tidligere uploadet filnavn. Undgå derfor fx. at tilføje revisions bogstav, dato eller andet i filnavnet. Disse data bør i stedet indtastes som metadata.

Det vil altid være muligt at downloade eller sende tidligere fil versioner til print. Det er endda muligt at vælge flere filer med forskellige versioner til download eller sende til print.

Alle uploadede versioner er tilgængelige.
Når man vælger at slette en fil kan man slette alle versioner eller sidste version af dokumentet.

7. Seneste uploadede filer

Ønsker du at finde de seneste uploadede filer på et given projekt, så klik blot på projektnavnet i mappestrukturen og brug linket til seneste uploadede filer. Nedenstående fremgår i højre side af skærmbilledet (filområdet).

Du kan vælge at gå til seneste uploadede filer på valgte projekt

Herfra kan filerne bl.a. åbnes eller sendes til print hos printudbyder.

Ønsker du at vende tilbage til de seneste uploadede filer efter navigation i mappestrukturen - klik blot på projektnavnet igen, og samme link fremgår i filområdet.

8. Inviter bruger til projektet

byggeprojekt.dk registrerer alle brugere i databasen, hvorfor det er muligt at invitere brugere automatisk gennem brugerens allerede registrerede e-mail adresse. Er brugeren ikke oprettet i databasen, kan de oprettes manuelt.

1. Klik på projektet, hvortil bruger ønskes inviteret til.
2. Højre klik og vælg Inviter bruger til projektet i genvejsmenuen.
3. Indtast e-mail og søg efter brugeren i systemet.
4. Findes brugeren i systemet, kan denne inviteres til projekt med et klik på inviter. Vælg også hvilken gruppe brugeren skal tilhøre.
5. Eksisterer e-mail adressen ikke i systemet, så skal brugeren oprettes. Klik Opret bruger i samme vindue
6. Indtast E-mail og check herefter om e-mailens domæne/firma (email@domæne.dk) er registreret i system.
7. Vælg eksisterende firma på listen hvis det findes eller vælg at ingen firma er registreret.
8. Vælg hvilken gruppe brugeren skal tilhøre på valgte projekt.
9. Vælg hvilket sprog brugeren skal modtage email invitationen på.
10. Klik inviter

9. Mapperettigheder for grupper

Rettigheder for den enkelte mappe kan styres ved højre-klik på mappen. Her vælges de enkelte gruppers rettigheder. Ethvert projekt er fordefineret med projekt grupperne Brugere og Administratorer. Rettighederne kan defineres ud fra følgende:

Læse/Download
Skrive/Upload

Rediger/Slet

Rettighederne sættes af projektadministratorer. Normalt vil alle brugere på projektet have rettigheder til at Læse/downloade dokumenter i alle mapper.

Projektets firma administrator og projektadministrator kan oprette flere grupper. Se mere under Gruppeadministration

10. Min profil

Under menuen Min profil bør alle informationer udfyldes. Informationerne er personlige og adressen på brugeren er firmaadressen eller en alternativ adresse, hvis brugerens fysiske arbejdsplads er forskellig fra firmaadressen, såsom byggeplads eller hjemmeadresse.

Adressen under Min profil anvendes automatisk som leverings adresse ved printforsendelser fra printudbyderen. Denne kan dog manuelt ændres ved enhver printbestilling.

Min_profil bygge

11. Adgang til Byggeprojekt.dk - Login og password

For at kunne logge ind på byggeprojekt.dk skal du være oprettet som bruger på projektet.

Når du bliver inviteret til at byde på et projekt, modtager du en invitation pr. mail, som indeholder oplysninger om dit login og password samt link til loginformularen på Byggeprojekt.dk

Vi anbefaler, at du ved det første login ændrer dit password i menupunktet ”Min profil” og ”Ændre password”.

12. Glemt password

Glemmer du dit password, kan du få tilsendt et link til oprettelse af et nyt ved at benytte linket ”Glemt dit password” i loginformularen.

Indtast din e-mail adresse hvorefter systemet sender et link hvor du kan indtast nyt password.
Ved klik på link kan du indtast og bekræfte nyt password, som nu kan benyttes fremover.

13. Logfiler

Hvilke oplysninger vises i logfiler (Logbog)?

Du skal være logget på som bruger for at kunne udføre disse trin. Hvis du ikke er logget på som bruger, sker der ingen ændringer for dine logfiler, der gælder for din brugerkonto. Alt afhængig af brugerens rolle vil nogle hændelseslogfiler måske ikke være tilgængelige.

Hændelseslogfilerne er specielle filer, der registrerer væsentlige begivenheder på byggeprojekt.dk, såsom når en bruger logger på systemet, eller når nye filer uploades. Når disse typer af hændelser indtræffer, registreres begivenheden i en hændelseslog, som du kan læse i menuen Logfiler. Avancerede brugere kan finde detaljerne i hændelseslogfiler nyttige.

1. Klik på Logfiler for at finde informationer om logbogens historik.
2. Vælg hvilken Kategori der ønskes
3. Vælg hvilken Type indenfor valgte kategori

Under de to filtermuligheder Kategori og Type fremkommer de seneste 50 log hændelser. Klik på pilen til højre for at se de næste 50.

14. Notifikationer

Under hovedmenu findes menuen Notifikationer. Her kan brugeren vælge hvilke projekter, brugeren ønsker at overvåge. Således at brugeren modtager e-mail beskeder/notifikationer, når nye filer eller reviderede filer uploades på projektet.

1. Klik på Notifikationer i hovedmenuen
2. Tilmeld at modtage e-mail på valgte projekter. Dette kan fravælges, eksempelvis hvis brugeren er på ferie og ikke ønsker overvågning i en periode.
3. Vælg med flueben det projekt, der ønskes overvågning på
4. Klik gem. Indstillingerne er nu gemt.

nofikationer bygge

Ønsker brugeren at afmelde overvågning, gøres dette ved at fravælge flueben i projektoversigten.

Som standard modtager alle brugere e-mail notifikationer, hvis den enkelte bruger er registeret på projektet.

15. Mine projekter

Under hovedmenu findes menuen Mine projekter. Her kan brugeren vælge hvilke projekter, som ønskes vist i sit projektområde (kun visuelt). Hvis brugeren har mange projekter, så er det muligt at skjule projekter for at give et bedre overblik i projektområdet med mappestrukturen.

Vælg de ønskede projekter. Klik Gem og kun ønskede projekter er synlige for brugeren. Dette gælder kun for den enkelte bruger og ikke andre brugere på projektet.

Mine_projekter bygge

16. Avanceret søgning

AdvancedSearch bygge Advanceret søgning giver brugeren mulighed for at søge efter dokumenter eller tegninger i alle brugerens projekter.

1. Søg fil: Skriv filnavn eller dele af filnavnet i feltet
2. Søg sti: Vælg projekt. Det er også muligt at søge i alle projekter
3. Søg dato: Vælg en bestemt periode, filen er fra, eller vælg søg i alle datoer.
4. Klik Søg

Søgeresultater fremkommer listet i oversigten. Dobbelt klik på den ønskede fil. Herefter leder systemet dig direkte til den ønskede fil i mappestrukturen.

17. Vis mappestruktur

Ønsker brugeren at få et overblik over mappestrukturen, måske i forbindelse med projektering af projektet eller lign., kan dette gøre ved højre-klik på projektet og vælge Vis mappestruktur.

Her findes også en printvenlig version af mappestrukturen.

18. Vejledninger

Som projektbruger kan du her downloade en PDF vejledning der kan hjælpe dig ifm. adgang til projektweb via din IOS eller Android enheder.
Klik her for vejledning med IOS enheder
Klik her for vejledning med Android enheder

Et enkelt og effektivt projektweb, der sikrer dig en komplet digital løsning

Med Byggeprojekt.dk får du en komplet digital platform, der er enkel og nem at arbejde med. Til sikker håndtering af projektering, udbud og licitation - byggestyring, kvalitetssikring og aflevering - samt arkiv til ejendomsportefølje. IKT-godkendt med krypteret datatrafik og ubegrænset antal brugere.